Om projekt

Ren Strand

I en tid hvor verdens have og verdens natur bliver mere og mere påvirket og belastet af plastik, er det vigtigt, at der bliver gjort noget aktivt ved det. Danmark som nation har et ansvar, ligesom vi selv hver især har et kæmpe ansvar for at forbedre situationen og gøre noget aktivt ved plastforureningen.

Gør en forskel

Projekt Ren Strand er et non-profit projekt, der arbejder for at få plast- og affaldsfrie strande i hele Danmark.

Hvad er Projekt Ren Strand?

Projekt Ren Strand går i sin enkelthed ud på at få dig og andre til at samle det skrald op, som du møder undervejs i dine aktiviteter på stranden.

Som du måske selv har bemærket eller måske irriteret dig over, er det i dag på mange danske strande begrænset, hvor man kan gøre af affald, som man finder eller selv har med fra madpakker, drikkevarer med mere.

Hvordan støtter du Projekt Ren Strand?

Den første og bedste støtte du kan give os, er ved at deltage i projektet – både når du ser vores standere, men også når du går en tur i naturen og støder på noget plastik eller andet affald, som ikke skal være der.

Du støtter os også ved at dele vores projekt på de sociale medier og i samtalerne med dine venner og familie. Synlighed og omtale er vigtigt for vores projekt, hvis vi skal nå målet om at placere standere på ALLE strande i Danmark!

Det vil vi med Projekt Ren Strand gerne gøre noget ved.

Vi har derfor udviklet en stander med en holder til 12 kurve, som vi ønsker at placere ved indgangene på de danske strande. Meningen med kurvene er, at du tager en af dem med dig, når du tager til stranden for slappe af, gå med hunden eller noget helt tredje.
Møder du en plastikpose, en plastikdunk eller måske et sugerør, samler du det op og lægger i vores handy og lette kurv.

Når du er klar til at tage hjem igen, smider du det opsamlede affald ud i skraldespanden ved siden af standeren og hænger kurven pænt på plads igen, så den er klar og tilgængelig til den næste, der ankommer til stranden.

Det synes vi er oprydning gjort nemt og bekvemt.

Vi er af den overbevisning, at hvis vi alle tager en kurv med og samler noget affald op, når vi er på stranden, når vi rigtig langt. Det er den fælles indsats, der skaber resultatet og giver os pæne og rene strande!

Non-profit projekt

Projekt Ren Strand er et non-profit projekt, som arbejder for og har som vision at bekæmpe havaffald og hensmidt affald fra besøgende og turister på de danske strande. Vi ønsker plast- og affaldsfrie strande – og vi har brug for din hjælp!

Rene strande

Vores ambition er at få placeret vores standere og kurve på alle strande i Danmark, så vi alle i fællesskab kan skabe et mere rent og miljøvenligt Danmark. Vi starter i Køge og Solrød Kommune og håber, at andre kommuner snart følger trop.

Tag en kurv

Vi har gjort det enkelt for dig at hjælpe os med at rydde op. Ved indgangen til stranden placerer vi en stander med kurve, som du kan tage med dig. Her samler du det affald op, som du møder, mens du er på stranden. Affaldet smider du i skraldespanden og kurven hænger du på standeren igen, når du skal hjem.

Spred budskabet

Vi har brug for DIN hjælp for at få renset alle danske strande. Du hjælper os ved at sprede budskabet om vores projekt. Gør det gerne ved at tage et billede af vores kurv og dit indsamlede skrald og del det på de sociale medier.

Kontakt os

Synes du, vores projekt lyder spændende og vil du gerne høre mere? Eller vil du gerne høre nærmere om mulighederne for at bidrage til vores projekt?

Her hos Projekt Ren Strand tager vi imod alle henvendelser og input med kyshånd. Så har du lyst til at bidrage eller høre nærmere om, hvad vores projekt går ud på, er du velkommen til at benytte dig af kontaktformularen.

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.