Vores

Arbejde

Gør en forskel

Projekt Ren Strand er et non-profit projekt, der arbejder for at få plast- og affaldsfrie strande i hele Danmark.

Vi arbejder for et Danmark med mindre plastik på strandene og i naturen.

Vores klode er ved at drukne i plastik, hvilket også kan ses i Danmark, når man går en tur i skoven, langs vejen eller på stranden. Ifølge WWF bliver der gennemsnitligt produceret mere end 820.000 tons plastik HVER DAG. Meget af den plastik ender desværre i naturen som følge af dårlig affaldshåndtering og dårlig adfærd fra forbrugere.

Det kan vi også se i den danske natur. Problemerne holder sig ikke kun til 3. verdenslande – de findes også herhjemme. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Adfærd skal ændres og problemet skal synliggøres. Måden, vi vil forsøge at gøre det på, er ved at sætte standere med skilte og kurve op på alle danske strande. De skal opfordre danskere og turister til at tage en kurv under armen og samle det affald op, som de møder i løbet af deres tid på stranden.

Kurvene skal gøre det mere handy at samle skraldet op, ligesom de skal synliggøre handlingen. Vi vil gerne gøre det ”normalt” at samle skrald op per automatik, når man møder det på sin vej – på stranden såvel som på stien i ens boligområde.

Ved at gøre dette fjerner vi plastik fra naturen, så det ikke påvirker økosystemer, dyr og organismer. Vi håber, du vil hjælpe os.

Non-profit projekt

Projekt Ren Strand er et non-profit projekt, som arbejder for og har som vision at bekæmpe havaffald og hensmidt affald fra besøgende og turister på de danske strande. Vi ønsker plast- og affaldsfrie strande – og vi har brug for din hjælp!

Rene strande

Vores ambition er at få placeret vores standere og kurve på alle strande i Danmark, så vi alle i fællesskab kan skabe et mere rent og miljøvenligt Danmark. Vi starter i Køge og Solrød Kommune og håber, at andre kommuner snart følger trop.

Tag en kurv

Vi har gjort det enkelt for dig at hjælpe os med at rydde op. Ved indgangen til stranden placerer vi en stander med kurve, som du kan tage med dig. Her samler du det affald op, som du møder, mens du er på stranden. Affaldet smider du i skraldespanden og kurven hænger du på standeren igen, når du skal hjem.

Spred budskabet

Vi har brug for DIN hjælp for at få renset alle danske strande. Du hjælper os ved at sprede budskabet om vores projekt. Gør det gerne ved at tage et billede af vores kurv og dit indsamlede skrald og del det på de sociale medier.

Kontakt os

Synes du, vores projekt lyder spændende og vil du gerne høre mere? Eller vil du gerne høre nærmere om mulighederne for at bidrage til vores projekt?

Her hos Projekt Ren Strand tager vi imod alle henvendelser og input med kyshånd. Så har du lyst til at bidrage eller høre nærmere om, hvad vores projekt går ud på, er du velkommen til at benytte dig af kontaktformularen.

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.